Brandventilation

Projektering af ABV


DBI-godkendt til brandventilation

Hvis det betyder noget for dig at samarbejde med en DBI-godkendt virksomhed, kan du med fordel kontakte os.

SafeLight a/s har DBI-godkendelse nr. 027T.027 (termisk ABV) og 027M.027 (mekanisk ABV).

Etablering af automatisk brandventilation – ABV – omfatter en hel del mere, end blot at bestille en ABV-tavle. Det vil i øvrigt slet ikke være muligt at levere en ABV-tavle, uden først at have defineret og beskrevet det samlede projekt, for det er alt det uden om tavlen, der afgør, hvilke funktioner den skal kunne styre i en kritisk situation. Og de funktioner kan være mange.

Hvis du nogensinde har prøvet selv at skaffe det nødvendige overblik over et sådant projekt, er du sikkert også nået til den erkendelse, at der er mange sten på vejen. Hvad er det, som tavlen styrer? Og hvad er det, som styrer tavlen? En ABV-tavle er/kan være forbundet med erstatningsluft, forsyning, styring, udsugning, ventilationssystemer mm.

Inden for hvert enkelt funktionsområde findes et hav af muligheder med løsninger og produkter fra lige så mange forskellige leverandører. Hertil kommer en masse viden, erfaring og nødvendigt kendskab til regler og retningslinjer, som skal følges, før noget overhovedet kommer til en godkendelse.

Det ene spørgsmål afleder det andet

SafeLight hjælper dig på vej til et godt overblik over et givent ABV-projekt. Det kan tage tid. Og vi stiller frygtelig mange spørgsmål undervejs. Også for mange spørgsmål – er der nogle, der synes. Men det er nødvendigt for at undgå faldgruber i en så teknisk udfordrende proces, hvor intet må blive overset, udeladt eller kun halvgjort. For det er jo liv og værdier, det i sidste ende handler om.

Den virkelig kedelige del

I tiden efter montering og idriftsætning af ABV-anlæg, er det som regel nogle helt andre medarbejdere, der har ansvaret for den daglige drift og vedligeholdelse. Og skulle uheldet være ude og noget “står af” er det vores erfaring, at de pågældende, der står med det daglige ansvar, ikke har en chance for at vide, hvordan projekteringen er skruet sammen.

Det er her dokumentationen kommer ind i billedet. Grundig dokumentation af et anlæg er en vigtig del af det samlede projekt – det er med sikkerhed også den mest kedelige del af projektet. Det er et voldsomt tidskrævende arbejde, som derfor naturligvis også har en pris. Men en god dokumentation giver svar fra A til Z – og dermed sikkerhed, tryghed og hurtigere løsninger for de driftsansvarlige.

Sådan ser det ud

Ofte fortæller billeder mere end ord. Derfor har vi som et eksempel lavet en visuel beskrivelse af universet omkring

EL-PROJEKTERING AF ET MEKANISK ABV-TAVLEANLÆG.

Her kan du også se, hvordan en af vores ABV-løsninger ser ud.