Inspiration & Nyheder

Rigshospitalets parkeringshus med levende lameller

Rigshospitalets nye 21.000 m2 store parkeringshus står klar til ibrugtagning inden længe, og dermed får medarbejderne på hospitalet deres eget P-område med plads til 665 biler. Det skulle gerne give luft og lettere parkeringsforhold for hospitalets øvrige brugere – patienter og pårørende.

Med sine let snoede lameller på facaden bliver det nye P-hus næsten levende at se på i takt med, at man bevæger sig forbi det. Facaderne er allerede blevet kaldt ”De levende lameller”.

Lys og alarm bag de levende lameller

Bag lamellerne på facaden er der 11 forskudte plan, hvor der er etableret sikkerhedsbelysning med over 100 IP65 armaturer til flugtvejs- og panikbelysning, der alle er koblet på en hovedcentral med tilhørende undercentral.

Hertil kommer tonevarslingsanlæg bestående af adskillige varslingstryk, næsten 40 alarmgivere samt centralanlæg til at styre hele varslingsdelen, så brugerne af P-huset på bedste og hurtigste måde kan blive ledt sikkert ud, hvis en kritisk situation skulle opstå. Anlægget idriftsættes i skrivende stund.

Hele opførelsen af Rigshospitalets nye P-hus har kørt efter planen – både økonomisk og tidsmæssigt. Huset er i øvrigt forberedt til at kunne udvides til en kapacitet på ca. 1.000 biler.

Levende lameller på Rigshospitalets nye P-hus

jun 20, 2015

Facaderne er allerede blevet kaldt ”De levende lameller”. Brugerne af P-huset kan på bedste og hurtigste måde blive ledt sikkert ud.